https://myolyn.com/slot-bonus-new-member/ https://www.fabtechmachinery.com/judi-slot-online/ https://scr.hu/judi-slot-online-jackpot-terbesar/ https://alladmissionbd.com/slot-bonus-new-member/ slot deposit pulsa https://penaungu.com/slot-bonus/ https://www.clubarribamidland.com/ https://www.visionvolleyballgainesville.com/ slot deposit pulsa slot deposit pulsa slot deposit pulsa
Slot Bonus New Member Slot Bonus 100 Slot Bonus New Member 100 Bonus 100

Kada je konačno došlo vrijeme da svijetu pokažete svoj rad u obliku web stranice, morat ćete je prvo postaviti na neki poslužitelj, za što vam treba usluga hostinga, ali i povezati s nekom domenom, za što vam treba usluga registracije domene. Hosting je dostupan u različitim varijantama, ali kao neka optimalna uvijek se spominje VPS hosting.

S druge pak strane, registracije domene moguća je putem raznih tvrtki i cijena su više manje slične, a ovdje morate zadovoljiti samo jedan uvjet, a to je da je domena koji želite registrirati slobodna. A kako biste to provjerili, morate napraviti provjeru domene.

Registracija domena
Registracija domena moguća je putem raznih tvrtki i cijena su više manje slične

Dijelovi domene i kombinacije pri registraciji

Domena predstavlja ono što upisujete u web preglednik kada želite otvoriti neku stranicu. Sastoji se od tri dijela:

  • Naziva
  • Točke
  • Ekstenzije

Naziv i ekstenzija razdvojeni su točkom te naziv i ekstenziju možete sami birati. Kada se radi provjera domene na internetu, zapravo se uspoređuje je li netko već registrirao istu kombinaciju, odnosno potpuno isti naziv i ekstenziju. Sve druge kombinacije su moguće. Možete odabrati isti naziv domene koji već postoji, ali postaviti ga uz neku drugi ekstenziju. Također možete odabrati istu ekstenziju, a postaviti neki drugi naziv. Tek kada to uspijete možete nastaviti s procesom registracije domene.

Dijelovi domene
Dijelovi domene i kombinacije pri registraciji

Mogućnosti pri provjeri domene

Kada se pokrene provjera domene, što je ujedno prvi korak pri njezinoj registraciji, moguća su 3 scenarija:

  • Domena je slobodna i možete nastaviti s registracijom
  • Domena je zauzeta i možete isprobati neku sličnu kombinaciju naziva ili ekstenzije
  • Domena je zauzeta i možete krenuti potpuno ispočetka s nekim novim nazivom ili ekstenzijom

Zbog činjenice da možda nećete moći registrirati određeni naziv koji želite zajedno s odgovarajućom ekstenzijom, dobro je taj korak obaviti prije nego što krenete u izradu web stranice s nazivom za koji vjerujete da ćete ga sigurno moći registrirati. 

Domaće i strane informatičke tvrtke

Provjere domene kao i njihova kasnija registracija mogu se obaviti putem domaćih i stranih tvrtki. Ovdje je bitno napomenuti kako će krajnji rezultat na kraju biti gotovo identičan, tj. dobit ćete svoju željenu domenu na korištenje na određeno razdoblje. No, sam proces provjere domene se možda razlikuje u nekim sitnicama, a i oni koji ne barataju dobro stranim jezicima, svakako će znati prepoznati prednosti korištenja domaćih tvrtki. 

Razlog zašto će se neki ponekad radije odlučiti za stranu tvrtku su u određenim situacijama nešto niže cijene nego kod domaćih tvrtki, no ako vam je jezik problem, onda ne biste trebali puno razmišljati već se odlučiti za najbolju opciju za vas.

Kupnja informatičkih usluga u paketu

Brojne tvrtke će vam ponuditi dodatan popust ako kod njih ugovorite više usluga. Na primjeru postavljanja web stranica na internet, tako se svakako isplati putem jedne tvrtke ugovoriti registraciju domene, kao i web hosting, primjerice kao što je VPS hosting.

Brojne tvrtke će vam izaći u susret te vam često ponuditi i još neke dodatne usluge bez posebne naplate, primjerice dodatan broj email adresa, besplatne antivirusne programe i slično. Zato se prije ugovaranja ovakvih usluga svakako raspitajte što vam koja tvrtka može ponuditi te se odlučite za onu koja zadovoljava najviše vaših kriterija.

VPS hosting
Mnogi će se odlučiti za VPS hosting kao idealno rješenje za smještaj svojih web stranica.

Smjestite svoje web stranice na sigurno i upravljajte njima

Kao što je ranije navedeno, mnogi će se odlučiti za VPS hosting kao idealno rješenje za smještaj svojih web stranica. Riječ je o posebnoj vrsti hostinga koju odlikuje dobivanje virtualnog mjesta na nekom serveru te kasnija njegova jednostavna administracija. A što dobivate činjenicom da ugovarate virtualno mjesto? Dobivate jako puno prednosti, kao što su:

  • Jednostavno upravljanje svojim virtualnim dijelom
  • Ostali korisnici i njihovo korištenje ne utječu na vas
  • Jednostavna administracija u svakom trenutku putem računala ili mobitela itd.

Uz sve to, VPS hosting je u ponudi brojnih tvrtki dostupan i u obliku raznih paketa. Ti paketi sadrže razne prilagođene usluge koje ćete većinom dobiti bez dodatne naplate. No, s obzirom na veliku konkurenciju među informatičkim tvrtkama, lako se može dogoditi da ćete istu ponudu koju ste dobili na jednom mjestu možda dobiti još bolju na nekom drugom, primjerice s dodatnim uključenim uslugama. Zato, kada ste se odlučite ugovoriti VPS hosting, nemojte se odmah odlučiti za jednu tvrtku, već pogledajte što se sve nudi na tržištu i zatražite ponude više tvrtki. Na kraju, izbor je samo vaš pa se potrudite da bude izvrstan. 

hosting hrvatskih domena

Naučite kako registrirati domenu

Web stranice koje sami izradite ili koje će vam netko drugi izraditi trebate postaviti na internet kako bi im mogli pristupiti posjetitelji iz svih dijelova svijeta. Osim što ćete ih morati postaviti na neki server, morat ćete ih i povezati s nekom domenom.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *