Kapacitet baterije za mobitele dobro je usporediti s mobitelom,

U današnje doba, kada je mobitel neophodan dio naše svakodnevice, veoma je važno imati dodatke koji će nam pomoći da se lakše i bezbrižnije njima koristimo. Jedna od glavnih negativnih strana mobitela jest baterija. Osim što rijetko koja baterija može izdržati više od jednog dana, tijekom vremena one sve više i više gube kapacitet, što znači da se za istu količinu korištenja baterija sve brže i brže prazni. 

Razni dodatci, poput punjača za mobitele u automobilu, tu su da nam pomognu koristiti se mobitelom dulje vremena, no većinom svi oni zahtijevaju da ste u blizini izvora struje. Želite li biti sigurni kako ćete imati dovoljno baterije čak i kada ste u pokretu, najbolja opcija sigurno je baterija za mobitel.

Prije svega provjerite kapacitet baterije za mobitel

Isto kako baterija na vašem mobitelu ima određeni kapacitet, odnosno količinu energije koju može pohraniti u sebi, tako i baterije za mobitele imaju svoj kapacitet. Kod odabira baterije za mobitel na temelju kapaciteta uvijek je bolje voditi se pravilom više je bolje, no to također može znatno utjecati i na konačnu cijenu. 

Baterije za mobitele
Baterije za mobitele – powerbank

Ako vas više brine financijski aspekt, onda je kapacitet baterije za mobitele dobro usporediti s mobitelom, ili drugim uređajima, koje planirate puniti. Ona bi trebala imati kapacitet koji je barem isti kapacitetu uređaja koji punite, kako bi vam garantirala barem jedno punjenje od 0% do 100%.

Vrsta punjenja mobitela

Današnji mobiteli imaju relativno velike kapacitete baterija od starijih modela. To također znači da će punjenje, ako ne koristite punjače prilagođene za brzo punjenje, trajati mnogo duže, što je potrebno imati na umu i kada je riječ o dodatnim baterijama.

Kako radi brzo punjenje

Iako većina njih danas ima omogućeno brzo punjenje, pogotovo kada je riječ o modelima s većim kapacitetom, tražite li jeftiniju bateriju za mobitel brzo punjenje je svakako nešto na što trebate obratiti pozornost. Ako pak nabavite onu koja nema mogućnost brzog punjenja onda budite spremni na to da će vašem mobitelu trebati tri do četiri sata više da se u potpunosti napuni.

Lijep dizajn mobilnih dodataka

I dobar dizajn je bitan kada birate bateriju za mobitel, primjerice vrlo popularni power bank. Iako je odabir estetski lijepog dodatka za mobitel uvijek dobar, ovdje ponajprije govorimo o odabiru dodatka koji je dizajniran tako da je funkcionalan, ali i izdržljiv. Ovaj mobilni dodatak najvjerojatnije ćete nositi u torbi ili džepu. To znači da bi dizajn trebao biti kompaktan, a da sama baterija ne bi trebala biti preteška. 

Baterije za mobitele

Općenito je dobro izbjegavati modele u plastičnim kućištima, s obzirom da oni tijekom vremena mogu popucati i oštetiti se. Metalna kućišta najbolja su opcija, iako je dobro uložiti u dodatnu zaštitu u obliku maskice za Huawei telefone od silikona i gume.

Punjenje za sve uređaje

Kada birate power bank, također obratite pozornost i na sve utore koje on ima. Većina dolazi s jednim utorom za punjenje same baterije, a može imati i jedan ili više utora za punjenje drugih uređaja. Ipak, neki modeli umjesto utora imaju inkorporiranu i žicu s nastavkom za punjenje, najčešće:

Takvi punjači s jedne strane su odlična opcija ako se bojite da ćete sa sobom zaboraviti ponijeti kabel. Ipak, na njih možete puniti samo jedan uređaj, i to samo ako ima odgovarajući utor ili pak ako sa sobom imate adapter. S druge strane, one koje imaju više utora omogućit će vam da punite više različitih vrsta uređaja istovremeno, što je pogotovo zgodno imate li model većeg kapaciteta.

Bez dugog čekanja uz power bank

U najpoznatije model svakako spada power bank. Riječ je zapravo o prijenosnoj bateriji koju možete napuniti na struju, a nakon toga je iskoristiti da napunite svoj mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj koje je potrebna struja za rad, primjerice tableti, prijenosna računala i dr.

Isto kao što je važno koliko će brzo on moći napuniti druge uređaje, veoma je važno da se i on sam može brzo napuniti. Power bank često ima relativno velike kapacitet, što znači da mu treba mnogo vremena za punjenje. Stoga je dobro imati one koji omogućuju brzo punjenje. Kod power bankova veoma velikog kapaciteta također postoji mogućnost kupnje posebno dizajniranog punjača koji će dodatno ubrzati punjenje, no takav dodatak jedino je zapravo potreban imate li baterije za mobitel kapaciteta od nekoliko stotina kilovat sati. Na kraju, jedino što vam je preostalo je sjetiti se na vrijeme napuniti svoj power bank!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *