Web hosting je usluga koja omogućuje organizacijama i pojedincima da na Internetu objave svoju web stranicu. Web host ili web hosting usluge nude tvrtke koja pružaju tehnologije i usluge koje su potrebne za stavljanje web stranice na Internet te su direktno zadužene za njezino ispravno funkcioniranje. Nakon što platite određenu web hosting uslugu, vaša web stranica stavlja se na posebna računala koja nazivamo serverima.

Povezanost web hosting usluga i domene

Kada korisnici Interneta žele vidjeti određenu web stranicu, sve što trebaju učiniti je upisati web adresu ili domenu u svoj preglednik. Tada se njihovo računalo spaja na server i vaše web stranica će biti isporučena preko preglednika.

Neke hosting tvrtke zahtijevaju da ste i vlasnik određene internet domena kako biste mogli koristiti njihov web hosting. Ako nemate domenu, mnoge hosting tvrtke će vam omogućiti da ih preko njih registrirate.

Postoje različite vrste web hosting usluga koje su dostupne za vaše web stranice. Prije prijave za web hosting uslugu, važno je razumjeti kakva usluga vam je potrebna, odnosno koja je vrsta poslužitelja potrebna vama i vašem poslovanju, raspoloživi proračun i kakvu vrstu usluga nudi odabrani web hosting. Također je potrebno provjeriti raspoloživost željene domene kako ne bi poslije na brzinu morali mijenjati svoje želje.

Web hosting u Hrvatskoj

Kada je u pitanju internetsko poslovanje, Hrvatska nikada nije previše zaostajala za svjetskim trendovima. Isto vrijedi i za web hosting. U Hrvatskoj se ponuda web hosting usluga naglo proširila i to na zadovoljstvo mnogih privatnih i poslovnih korisnika. Tvrtke u Hrvatskoj nude više vrsta web hostinga te zapravo možete očekivati istu ponudu kao i bilo gdje u svijetu.

Poslovne web stranice u Hrvatskoj su značajnije i daje im se puno veća važnost stoga njihovo otvaranje ni u kojem slučaju ne smije biti kompromitirano niti na bilo koji način otežano. Zato tvrtke u Hrvatskoj za to uzimaju najskuplji paket hostinga, tzv. dedicated server. Posebnost takvog hostinga je u tome što je server u vlasništvu samo jednog korisnika i on ga ni sa kojim drugim korisnikom ne dijeli. Ovaj oblik hostinga omogućava potpunu kontrolu nad poslovanjem te nužnu privatnost.

Izrada online web trgovine. Ujedinjujemo strategije, kreativnost i vrhunsku tehnologiju kako bismo stvorili izvrsne i učinkovite internet stranice, praktične online trgovine, fleksibilne i moćne … Čitajte više …

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *