Magento programiranje i sve o njemu

Magento je trenutno najpopularnija open-source platforma za izradu online web trgovine. Najviše o popularnosti ove platforme govori činjenica da je svaka treća online trgovina pokrenuta baš na ovoj platformi. Ako magento programiranje usporedimo sa drugim rješenjima, možemo reći da ova platforma ima najviše mogućnosti po pitanju odabira jezika, vrste proizvoda, i broj zemalja u kojima se proizvodi prodaju.

Magento programiranje ima tri značajne prednosti nad ostalim rješenjima: Besplatan, modularnost i skalabilnost, te funkcionalnost.

Kako se koristi magento?

Magento ima dvije verzije, jednu besplatnu i jednu koja se plaća. Besplatna verzija Magento Community može zadovoljiti potrebe naprednih web trgovina, no ako baš tražite neke posebne opcije tu je plaćena verzija Magento Enterprise. U nastavku ćemo opisati besplatnu verziju Magento Community, i odmah ćemo naglasiti da ova platforma ima jako razvijenu zajednicu programera koja se brine da  magento ima sve potrebne funkcije jedne moderne online trgovine. To znači da ću magento, čak i u besplatnoj verziji ponuditi sve potrebno za pokretanje web trgovine.

Zajednica Magento programera i developera brine se da platforma bezprijekorno radi i da korisnik, odnosno vlasnik web trgovine ima na raspolaganju sve potrebne opcije, module, i dijelove koda, koji su potrebni za pravilan i neometan rad svoje online trgovine. Pored spomenutog, zajednica se brine za sigurnost Magento platforme, sa obje strane – sigurnost vlasnika online trgovine, i sigurnost kupaca.

Samo pokretanje web trgovine je jako jednostavno i ne zahtjeva neke posebne vještine. U slučaju da ipak trebate pomoć, možete se obratiti na nekom od foruma gdje se okupljaju korisnici ovog CMS-a. Pomoć možete zatražiti i direktno od nekog člana magento zajednice ili zatražiti pomoć programera u slučaju da imate neke posebne zahtjeve za rad i funkcionalnost vaše online trgovine.

Kada radite magento online trgovinu, ovaj sustav lako možete prilagoditi vašim potrebama, prevesti na lokalni jezik, i prilagoditi zakonskim odredbama koje vrijede na području vašeg djelovanja, no biti će vam potrebna određena doza znanja i u praksi magento programiranje.

Osim toga, čak i u besplatnoj verziji magento trgovine, imate potpunu kontrolu nad izgledom i dizajnom, mogućnost kreiranja različitih vrsta proizvoda, mogućnost filtriranja proizvoda po različitim kategorijama, različite alat za marketing i promociju, mogućnost optimizacije za tražilice (SEO), različite metode plaćanja i dostave, te mogućnost aktiviranja i upravljanja sa više online trgovina kroz jednu Magento instalaciju.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *